Коментарите на Съединените щати, че Украйна може да използва получените от Запада

...
Коментарите на Съединените щати, че Украйна може да използва получените от Запада
Коментари Харесай

Москва: САЩ дадоха картбланш на Украйна да нанася удари срещу Русия

Коментарите на Съединените щати, че Украйна може да използва получените от Запада оръжия в Крим, защото полуостровът е част от нейната територия, насърчават атаките против РусияТова съобщи съветският заместител външен министър Сергей Рябков пред сп. " Интернешънъл афеърс ".

Той акцентира, че в началото Вашингтон е показал, че Украйна може да употребява оръжията, с цел да се отбрани в Крим, защото полуостровът не е интернационално приета част от Русия. Впоследствие, по негови думи, той се е отметнал от тази позиция, твърдейки, че Съединени американски щати не предизвикват офанзивите на територията на Русия.

Рябков посочи, че САЩ дават на Украйна " картбланш " и " индулгенция " да нанася удари на съветска територия.

Впоследствие съветското министерство на външните работи разгласи, че е привикало висши дипломати от посолството на Съединените щати в Москва заради мнения на чиновник на Белия дом.

Ведомството отбелязва, че американските публични лица " утвърдиха ударите на въоръжените формирования на режима в Киев на съветска територия, в това число против Република Крим и Белгородска област ".

Руското Министерство на външните работи предизвести Вашингтон, че всевъзможни враждебни дейности и всяка форма на експанзия против Москва ще бъдат посрещнати с " най-решителен отпор ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР